Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση έργων στο Δήμο Μετσοβου

Δελτίο Τύπου : Υποβολή Προτάσεων για Χρηματοδότηση Έργων στο Δήμο Μετσόβου στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Δήμος Μετσόβου έχοντας βασικό του στόχο την υποστήριξη της τοπικής ανάπτυξης προωθεί και αξιοποιεί όλες τις δυνατές ευκαιρίες και αναπτύσσει τοπικές και διεθνείς συνεργασίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Έτσι, στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013 υποβλήθηκαν τρεις (3) προτάσεις με τη συμμετοχή του Δήμου. Γενικός στόχος του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013» είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εδαφικής συνοχής στην περιοχή προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης.

Οι τρεις προτάσεις που υποβλήθηκαν προς έγκριση αφορούν την προώθηση του τουρισμού, της γαστρονομίας και της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πιο συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν οι παρακάτω προτάσεις έργων:

• «JOTIGRIT – Κοινές τουριστικές πρωτοβουλίες Ελλάδας Ιταλίας», με συνολικό προϋπολογισμό για το Δήμο Μετσόβου 162.490,00€. Στόχος του έργου αποτελεί η διαμόρφωση ενός ενιαίου τουριστικού προϊόντος μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας μέσα από την ανάδειξη των περιοχών ως τουριστικών προορισμών και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Ιταλικών και Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων του  τουρισμού.
• «GASTROTOUR - Προώθηση του αειφόρου τουρισμού μέσω της γαστρονομίας» με συνολικό προϋπολογισμό για το Δήμο Μετσόβου 95.150,00€. Το έργο αποσκοπεί στην ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, με την προώθηση δράσεων προβολής και ανάδειξης της τοπικής κουζίνας των περιοχών.
• «CULSINET – Βιώσιμο δίκτυο πολιτιστικών περιοχών» με συνολικό προϋπολογισμό για το Δήμο Μετσόβου 157.900,00€, το οποίο εστιάζει τόσο στην κοινή πολιτιστική κληρονομιά των περιοχών που συμμετέχουν από τις δύο χώρες, όσο και στους πλούσιους φυσικούς πόρους που μπορούν να αξιοποιηθούν με τρόπο βιώσιμο και επωφελή για την τοπική κοινωνία. Το έργο αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενιαίας στρατηγικής για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού με έμφαση στην πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, καθώς και την υλοποίηση πιλοτικών δράσεων προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου