Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο τύπου γραφείο δημάρχου ΜΕΤΣΟΒΟΥ

ΔΗΜΟΣ_ΜΕΤΣΟΒΟΥ 14/1/2013 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: απάντηση στις δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Τζαφέα

Το Μέτσοβο εδώ και μια διετία οδηγείται σε πορεία οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και διεθνούς τουριστικής προβολής. Η κατάσταση αυτή αποδεικνύεται ότι υπερβαίνει τα όρια και τις αντοχές ορισμένων εκ των συμπολιτών μας που δεν θέλουν να μας ακολουθήσουν αλλά οδηγούνται σε σκοτεινούς ατραπούς υποκινούμενοι από ανοίκεια συμφέροντα και προσωπικές ιδιοτροπίες.
Η πορεία της Δημοτικής Αρχής τους έχει τυφλώσει. Δεν μπορούν να πιστέψουν στα κατορθώματα μιας Δημοτικής Αρχής που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με άσπιλα και άφθαρτα πρόσωπα, με κοινά οράματα για τον τόπο που οι πρόγονοι μας το δόξασαν στα πέρατα του κόσμου.
Οι «μυστικές διαδρομές» και τα «πουλήματα» είναι ορολογία ανθρώπων που γνωρίζουν με απόλυτη σαφήνεια τις έννοιες, αφού τις έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν, κατά τη θητεία τους.
Στο μόνο «κέντρο εξουσίας» που η Δημοτική Αρχή υπακούει είναι στη συνείδηση του Μετσοβίτη, είτε είναι ψηφοφόρος της παράταξης, είτε όχι.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής η πορεία οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου και τουριστικής προβολής, η δημιουργία υποδομών κύρια για τον κάτοικο της περιοχής και έπειτα για τον ξένο επισκέπτη.
Ειδοποιός διαφορά με την παράταξη Τζαφέα είναι ότι τη «σοβαρότητα και αξιοσύνη» των συνεργατών μας στηρίζει ο επικεφαλής της παράταξης και σημερινός Δήμαρχος Μετσόβου, Νίκος Τσομπίκος, και με βάση αυτή πορεύεται. Η ενός προσώπου αρχή ανήκει στο παρελθόν στο οποίο σκοπίμως μερικοί παραμένουν.
Ο κ. Τζαφέας επιδεικτικά δηλώνει ότι «δεν θα πουλήσει τους συνεργάτες και τους δημότες που τον εμπιστεύτηκαν». Όταν, όμως, κάποιος αρνείται να υποστηρίξει μια πρόταση που οδηγεί στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της περιοχής, αυτό δεν είναι ξεπούλημα; Ξεχνά ο κ. Τζαφέας ότι ο λόγος που μας ψήφισαν οι συμπολίτες μας είναι για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή τους; Όταν το αρνούμαστε τότε τι κάνουμε, δεν τους προδίδουμε; Ή μάλλον έχει δίκιο, αφού οι συμπολίτες μας του εμπιστεύτηκαν τη θέση της αντιπολίτευσης θα τους πρόδιδε αν προσπαθούσε για κάτι καλύτερο…. Ας πορευτεί με την άρνηση στο δρόμο της άρνησης. Ο Δήμος Μετσόβου δρέπει ήδη τους καρπούς της ανοδικής πορείας που ακολουθεί και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν οποιοδήποτε πισωγύρισμα.
Τέλος, οι αριθμητικές υπεραπλουστευμένες αναγωγές που κάνει αναφερόμενος στα οικονομικά του Δήμου, αποδεικνύουν με δυσάρεστο τρόπο, την έλλειψη των γνώσεων του, στον τομέα, και την τραγικότητα στο χειρισμό των οικονομικών ενός εύρωστου Δήμου, που στο παρελθόν εμπιστεύτηκε τον κ. Τζαφέα ως Δήμαρχο του.
Η Δημοτική Αρχή Μετσόβου δεν θα ακολουθήσει όσους επέλεξαν να ακολουθήσουν το δρόμο της λάσπης, των αστήρικτων κατηγοριών και του πισωγυρίσματος. Θα πορευτεί ως το τέλος της θητείας της εφαρμόζοντας το πρόγραμμα για το οποίο οι συμπολίτες μας, την επέλεξαν σε αυτή τη θέση δίνοντας νέα πνοή στο Δήμο με νέα έργα, με σύγχρονες υποδομές για την παραμονή των νέων στον τόπο τους και την μακροημέρευση των μεγαλύτερων. Ο δρόμος μακρύς και δύσκολος αλλά εμείς είμαστε για τα δύσκολα ενώ οι άλλοι για τα εύκολα μονοπάτια της παραίτησης, της άρνησης και του σκοταδισμού.



Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου