Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δωρεάν Συμμετοχή σε Εκπαιδευτικά Προγράμματα Κατάρτισης στην Ιταλία από το Δήμο Μετσόβου για 6 Έλληνες στη Μεσογειακή Κουζίνα και Ζαχαροπλαστική στο πλαίσιο του έργου «IN.C.O.ME - ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ»


Ο Δήμος Μετσόβου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «INCOME - Διεθνές Κέντρο Μεσογειακής Γαστρονομίας», που χρηματοδοτείται από το διμερές πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013», συνδιοργανώνει με τους Ιταλούς εταίρους του έργου, δύο εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης στον τομέα της Μεσογειακής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στην Ιταλία.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα “Μεσογειακή Κουζίνα”, διάρκειας 200 ωρών θα υλοποιηθεί από 8 Μαΐου έως 8 Ιουνίου 2013, ενώ το πρόγραμμα “Μεσογειακή Ζαχαροπλαστική”, διάρκειας 120 ωρών θα υλοποιηθεί από 13 Μαΐου έως 8 Ιουνίου 2013. Σε κάθε πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 15 καταρτιζόμενοι εκ των οποίων οι 3 θα είναι Έλληνες. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν στο Δήμο Ceglie Messapica (Brindisi, Ιταλία) και με φορέα υλοποίησης το “CedFor Service”. Οι Έλληνες καταρτιζόμενοι θα συμμετάσχουν σε πρακτική άσκηση σε υψηλού επιπέδου ιταλικά ξενοδοχεία ή εστιατόρια το μήνα Οκτώβριο του 2013 για τέσσερις εβδομάδες.
Τα προγράμματα κατάρτισης απευθύνονται σε επαγγελματίες στον τομέα της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που επιθυμούν, μέσω μιας εξειδικευμένης εκπαίδευσης και κατάρτισης, να ενισχύσουν την συνολική γαστρονομική τους εμπειρία στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή.
Τα προγράμματα κατάρτισης είναι απολύτως δωρεάν και περιλαμβάνουν εγγραφή και φοίτηση, μια πλήρη στολή σεφ, βασικό εξοπλισμό κουζίνας, καθώς και μεσημεριανό γεύμα και θα καλυφθούν από το έργο IN.C.O.ME.. Για τους Έλληνες καταρτιζόμενους εκτός από το παραπάνω κόστος, καλύπτονται πλήρως τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μετακίνησης (Ελλάδα – Ιταλία μετ’ επιστροφής), τόσο κατά το διάστημα της κατάρτισης όσο και για την περίοδο της πρακτικής άσκησης.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση και συνημμένα δικαιολογητικά το αργότερο έως την 15η Απριλίου 2013 και ώρα 13.00 στο Δήμο Μετσόβου, ο οποίος και είναι υπεύθυνος φορέας υλοποίησης για την Ελλάδα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα κατάρτισης και τα αιτούμενα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κο Στέργιο Ταλάρη, Αντιδήμαρχο Μετσόβου, Τηλ.: +30 26563 60301, Φαξ: 26560 41373, email: dimos.metsovou12@yahoo.gr και στην ιστοσελίδα του Δήμου Μετσόβου: www.metsovo.gr.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 75 % ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 25%

Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου