Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το ΣτΕ "δείχνει" τον Στουρνάρα ως ρυθμιστή για την μεταβατική ΕΡΤ

Η φράση - «κλειδί» που οδηγεί στην λύση, την οποία είχε προαναγγείλει ο Σαμαράς από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

«Διατάσσουμε τη λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 1 της υπ' αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης».

Αυτή είναι η φράση-κλειδί του κ. Μενουδάκου που δείχνει τον δρόμο για την λύση στο ζήτημα της ΕΡΤ, αναγνωρίζοντας το κλείσιμο της Κρατικής τηλεόρασης. Με λίγα λόγια, δηλαδή, το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνωρίζει στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ότι είναι ο διαχειριστής της ΕΡΤ, όπως επίσης στον ίδιο και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου να αποφασίσουν εκείνοι τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει στο μεταβατικό της στάδιο η ΕΡΤ μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας. Οπότε είναι στα χέρια των δυο υπουργών να καταλήξουν αν θα παραμείνουν όλοι οι εργαζόμενοι στη θέση τους, ή αν η μεταβατική λειτουργία της ΕΡΤ θα γίνει με λίγους υπαλλήλους. Το γεγονός οτι το ΣτΕ αναγνωρίζει στον Γιάννη Στουρνάρα το δικαίωμα να αποφασίσει για την τύχη της ΕΡΤ ουσιαστικά αναγνωρίζει και την απόφαση της κυβέρνησης για λύση της ΕΡΤ ως νομικού προσώπου.

Σημειώνεται, ότι αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πριν λίγες ημέρες στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. «Μπορούμε να βρούμε οποιαδήποτε λύση για να ξεκινήσει ο νέος οργανισμός ραδιοτηλεόρασης όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ακόμα και για να υπάρξει μεταβατική φάση, ώστε να αρχίσουν προσωπρινά μεταδόσεις και από αύριο», είχε πει μεταξύ άλλων.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Στο κείμενο του κ. Μενουδάκου δεν γίνεται καμία αναφορά στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, που σημαίνει ότι η απόφασή του δεν αφορά τους εργαζόμενους σε αυτά.




Πηγη parapolitika.gr

Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου