Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχει δίλημμα

του Ανδρέα Παπαμιμίκου, πρώην προέδρου ΟΝΝΕΔ, ασκούμενου δικηγόρου

Ζούμε μέρες περίεργες. Η χώρα προσπαθεί να γυρίσει σελίδα, την ώρα που ορισμένοι πολιτικάντηδες συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του λαού. Συνεχίζουν να δρουν προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια.

Πριν ακριβώς ένα χρόνο, το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης κατέρρευσε και η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, ανέδειξε πως τελικά δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν πολιτικοί που δουλεύουν. Αντιλαμβάνονται την κοινωνία και μπορούν να λειτουργούν υπερβατικά, βάζοντας την Πατρίδα πάνω από το προσωπικό συμφέρον. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πολιτεύονται εγωιστικά και όταν οι περιστάσεις το επιβάλουν, βρίσκουν το θάρρος να κάνουν και βήματα προς τα πίσω, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η χώρα.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, η Νέα Δημοκρατία καλείται να παίξει κυρίαρχο ρόλο. Να στηρίξει το κυβερνητικό έργο και να δώσει στον πρωθυπουργό νέα ώθηση προκειμένου να προχωρήσει ακάθεκτος τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα που σταδιακά ξεμπερδεύουμε με τα προνόμια των «λίγων», πρέπει να δουλέψουμε ώστε να πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολλών.

Πρέπει, να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό επεκτείνοντας τις ρήξεις και τις δημιουργικές ανατροπές μέσα στην παράταξη μας. Πετυχαίνοντας να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο ανθρώπους με θέληση να προσφέρουν.

Ο πολιτικός μας οργανισμός, πρέπει πλέον να μπει σε νέες βάσεις. Να ανοίξει ξανά τις πόρτες του στην κοινωνία. Να δώσει τα ηνία του σε ένα μικρό και ευέλικτο πυρήνα. Σε στελέχη με διάθεση να λύνουν ζητήματα. Να δώσει χώρο σε καταξιωμένους ανθρώπους, επαγγελματικά ή κοινωνικά, ώστε να βγουν μπροστά και να μιλήσουν με τους πολίτες.

Με την κεντρική ατζέντα άλλωστε να είναι σήμερα περιορισμένη, οι περιφερειακές παρεμβάσεις μπορούν να εγκαινιάσουν μία νέα σχέση της Νέας Δημοκρατίας με τον πολίτη και παράλληλα μέσα από μία θεματική διάρθρωση των δομών μας, να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε όλο το οπλοστάσιο στελεχών που σήμερα παραμένει αδρανές.

Με απλά λόγια, συνθέτοντας τη δράση έμπειρων και νεότερων εξειδικευμένων στελεχών, μπορούμε να δώσουμε τεράστια δυναμική στην κοινοβουλευτική μας ομάδα και να μιλήσουμε με τον κόσμο, μέσα από την καθημερινότητα του. Να συνδέσουμε την παράταξη μας ξανά με την κοινωνία και να πάρουμε πίσω την ιδεολογική κυριαρχία, ανοίγοντας μέτωπα με τα άκρα του πολιτικού συστήματος.

Έχουμε άλλωστε μοναδικά σημεία υπεροχής, ώστε να το κάνουμε. Για περισσότερο από μισό αιώνα, συμβάλουμε ως πολιτικός χώρος απρόσκοπτα στην πρόοδο της Ελλάδας και την επιμονή της προς τη Δύση.

Είναι μονόδρομος λοιπόν, να συγκρουστούμε στο πεδίο της Ιστορίας και της Ευρώπης, όπου όλες οι μεγάλες επιλογές του κεντροδεξιού χώρου δικαιώθηκαν και σε μεγάλο βαθμό συνέβαλαν στο να ξεφύγει η χώρα από μια τριτοκοσμική μιζέρια. Την ώρα που άλλοι έκαναν τους αντι-ευρωπαϊστές, όπως και σήμερα, εμείς αταλάντευτα στρέφαμε την χώρα στην Ευρώπη.

Είναι καιρός να μιλήσουμε για το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που υπηρετούμε και σήμερα αποδεικνύεται το μόνο βιώσιμο, σε αντιδιαστολή με τη δημοσιο-υπαλληλική νοοτροπία και διαφθορά σήμα κατατεθέν της Αριστεράς.

Να πούμε ξεκάθαρα, πως η αλληλεγγύη και η κοινωνική προστασία δεν είναι προνόμιο των αριστερών ιδεών, αλλά βασικός πυρήνας του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Μέτρο της δικής μας πολιτικής είναι ο άνθρωπος και η εξέλιξη του.

Αλλά και να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο γύρω από τον πατριωτισμό. Να διαχωρίσουμε τους εθνολαϊκιστές από αυτούς που εργάζονται αδιάλειπτα για την πατρίδα, ρίχνοντας φως στους σκελετούς του Μάο ή του Χίτλερ που πολλοί από τους όψιμους σωτήρες, έχουν ξεχασμένους στις ντουλάπες τους από το παρελθόν.

Η επιστροφή στην ιδεολογική κυριαρχία λοιπόν είναι μονόδρομος. Αρκετά παραδώσαμε αμαχητί και ακόμα περισσότερα εγκαταλείψαμε στα χέρια των δήθεν προοδευτικών. Η γενιά μου, δεν έχει άλλη επιλογή. Για πολλά χρόνια ζήσαμε στη σκιά του εφήμερου, όμως η υπερβατικότητα με την οποία αντιμετωπίζει την πολιτική ο Αντώνης Σαμαράς, αποτελεί σημαντικό κίνητρο προκειμένου να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε η παράταξη να γίνει ξανά κυρίαρχη.

Διλήμματα δεν υπάρχουν. Αν πιστεύεις όσα λες, έχεις σύγχρονη αντίληψη και ξέρεις τι πρέπει να αλλάξει, τότε πρέπει να βγεις μπροστά στα δύσκολα. Οφείλεις να υπηρετήσεις το όραμα για μία ισχυρή Ελλάδα και να προσπαθήσεις να μετατρέψεις τη Νέα Δημοκρατία σε σύγχρονο πολιτικό οργανισμό που θα δώσει μάχες, ώστε να μπορέσουμε σύντομα να σπάσουμε την ιδεολογική ηγεμονία αυτών που μας χρεοκόπησαν.

*το άρθρο δημοσιεύθηκε στο antinews.gr


Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου