Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ιδιώτης καθάρισε το ιστορικό κτήριο Αβέρωφ στο Πολυτεχνείο

Δύο ημέρες, τριάντα εργαζόμενοι, ένας επιχειρηματίας. Αυτό που δεν μπόρεσε να λύσει το ελληνικό Δημόσιο για έναν ολόκληρο χρόνο, το έλυσε ένας ιδιώτης: μέσα σε δύο ημέρες το βανδαλισμένο από συνθήματα Κτίριο Αβέρωφ (ΕΜΠ) καθαρίστηκε υποδειγματικά και είναι...


έτοιμο να υποδεχθεί τους υψηλούς προσκεκλημένους του την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Ο κ. Ιωάννης Τσεπέρκας, ιδρυτής της εταιρείας Κouros Α.Ε., την επομένη ημέρα του ρεπορτάζ της «Καθημερινής» για το ενδεχόμενο οι προσκεκλημένοι των βραβείων Europa Nostra να αντικρίσουν σε λίγες ημέρες το Κτίριο Αβέρωφ σε οικτρή κατάσταση, δώδεκα, μόλις, μήνες μετά την τιμητική του βράβευση με Grand Prix, τηλεφώνησε στην εφημερίδα προκειμένου να μας γνωστοποιήσει την πρόθεση της εταιρείας του να προχωρήσει στον δωρεάν καθαρισμό των όψεων του λαμπρού κτιρίου του συγκροτήματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση του κ. Ιω. Τσεπέρκα δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο: πρόκειται για εταιρεία κατασκευής φωτεινών επιγραφών. «Αυτό που σκέφθηκα είναι ότι ήθελα να βοηθήσω έτσι ώστε η πόλη και η χώρα μου να μην εκτεθούν», εξηγεί ο ίδιος. Ο κ. Ιωάννης Τσεπέρκας ήρθε σε επαφή με την πρόεδρο της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Ελένη Μαΐστρου (είναι το μοναδικό τμήμα που κάνει χρήση του ανακαινισμένου κτιρίου) για να οργανώσουν από κοινού το εγχείρημα.

Πραγματικά: το Σάββατο, ήδη από τις 7 το πρωί, βρίσκονταν στον χώρο του Πολυτεχνείου 30 εργαζόμενοι της εταιρείας και λίγοι εθελοντές. Τα συνθήματα που είχαν «ποτίσει» τα μάρμαρα έσβηναν με τη χρήση χημικών (υδροδιαλυτών) και υδροβολής. Οι τοίχοι βάφτηκαν ξανά με χρώματα που βασίστηκαν στους κωδικούς τους οποίους είχαν στη διάθεσή τους οι άνθρωποι του Πολυτεχνείου. Η δουλειά της πρώτης ημέρας διήρκεσε μέχρι τις 7 το βράδυ χωρίς να ολοκληρωθεί. Ετσι το «συνεργείο» επέστρεψε την Κυριακή. Στις 2 το μεσημέρι το Κτίριο Αβέρωφ ήταν αγνώριστο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Ιωάννης Τσεπέρκας έλαβε ένα τηλεφώνημα. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτόνων. «Οι φοιτητές θέλουν να σας ευχαριστήσουν και τη Δευτέρα το βράδυ θα επαναλάβουν προς τιμήν σας μια θεατρική παράσταση στο αίθριο του κτιρίου». Κάτι αλλάζει στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Πηγή: Καθημερινή

Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου