Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Πυρά Ρεν κατά ΔΝΤ για την έκθεση - «καρφώνει» Λαγκάρντ


Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση ΔΝΤ - Ευρώπης αναφορικά με τα «λάθη» που έγιναν στο πρώτο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα σημειώθηκε την Παρασκευή, με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν να εξαπολύει βολές κατά του Ταμείου και της Κριστίν Λαγκάντ προσωπικά.

«Δεν νομίζω ότι είναι σωστό και δίκαιο το ΔΝΤ να ‘νίπτει τας χείρας του’ και να ρίχνει το φταίξιμο στην Ευρώπη για την Ελλάδα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο φινλανδός επίτροπος στους Financial Times.

«Δε θυμάμαι τον Ντομινίκ Στρος Καν να ζητεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά θυμάμαι την Κριστίν Λαγκάρντ» να αντιτίθεται σχολίασε με νόημα ο Ρεν στους FT.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Ρεν Σάιμον Ο’ Κόνορ δήλωσε ότι η Κομισιόν
«διαφωνεί θεμελιωδώς» με την επίμαχη έκθεση. Ο Ο' Κόνορ επιχείρησε ακόμη να υποβαθμίσει τη σημασία της έκθεσης, τονίζοντας ότι είναι έκθεση υπαλλήλων του ΔΝΤ και δεν έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, ώστε να αντανακλά και την επίσημη θέση του οργανισμού.

Στο μεταξύ, τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) περί νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους απέρριψε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία τέτοια δέσμευση από την πλευρά της Ευρωζώνης.







Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου