Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Μίχαλος:Ο επιχειρηματικός κόσμος επικροτεί την απόφαση της κυβέρνησης να αποφύγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

«Ο επιχειρηματικός κόσμος επικροτεί την απόφαση της κυβέρνησης να αποφύγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ακόμη και αν δεν στηριχθεί και από τα τρία κόμματα που μέχρι τώρα συμμετείχαν στο κυβερνητικό σχήμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε στη δήλωσή του ότι «πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι να αποφεύγονται οι πρόωρες εκλογές που αποδεδειγμένα προκαλούν αστάθεια στην πολιτική ζωή, αναστάτωση στην αγορά και επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία».

Όπως σημείωσε, «σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά πολιτική σταθερότητα, προκειμένου να συνεχιστούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και η χώρα να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την οικονομική κρίση. Οι τελευταίες εξελίξεις δίνουν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να χαράξει μία νέα πολιτική που θα προάγει τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας. Δίνει την ευκαιρία να εγκαθιδρυθεί στη χώρα ένα ακόμη πιο ασφαλές πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον που θα ευνοεί τις επενδύσεις, την υγιή επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και κατ΄ επέκταση την εθνική οικονομία».

Καταλήγοντας, ο κ.Μίχαλος τόνισε ότι, «και σε αυτήν τη νέα πολιτική πραγματικότητα ο επιμελητηριακός θεσμός θα είναι παρών και θα συνεχίσει με τεκμηριωμένες προτάσεις, αλλά ακόμη και με συγκρούσεις, να διεκδικεί την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, το οποιο θα στηρίζεται στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας, στις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα και όχι στο κράτος. Για τον επιχειρηματικό κόσμο αυτό που προέχει είναι να προχωρήσουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, να υπάρξει ένα δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, να εξυγιανθεί ο δημόσιος τομέας και να αποκατασταθεί πλήρως η αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό».

Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου