Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Αυτόνομο εργαστήριο το ΜΕΚΔΕ στο Μέτσοβο

Την απόφαση του ΕΜΠ ανακοίνωσε ο πρύτανης Σίμος Σιμόπουλος
Την απόφαση της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ώστε το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας, που λειτουργεί την τελευταία πενταετία στο Μέτσοβο, να μετατραπεί πλέον σε ένα διασχολικό εργαστήριο, με αυτόνομο προϋπολογισμό και προσωπικό, ανακοίνωσε από τα Άνω Πεδινά ο πρύτανης Σίμος Σιμόπουλος.
Ήδη η σχετική πρόταση έχει ετοιμαστεί και θα λάβει την τυπική έγκριση στην συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ την προσεχή Πέμπτη όπως έκανε γνωστό ο κ. Σιμόπουλος για να ακολουθήσει η θεσμοθέτησή του από το υπουργείο Παιδείας....




Με τον τρόπο αυτό, τόνισε, ότι και ενισχύεται η λειτουργία του μεταπτυχιακού προγράμματος, που ήδη έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ευρύτερη περιοχή και ταυτόχρονα συνεχίζεται η άοκνη προσπάθεια του Μετσόβιου Πολυτεχνείου να επιστρέψει μέρος του χρέους του Ιδρύματος στους εθνικούς ευεργέτες, στους οποίους οφείλει την ίδρυση και λειτουργία του.

Η ανακοίνωση έγινε στ περιθώριο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στα Άνω Πεδινά του δήμου Ζαγορίου όπου παρουσιάστηκαν οι εργασίες των μεταπτυχιακών φοιτητών, στο πλαίσιο της συμβολής του ΕΜΠ στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Ζαγορίου.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνης τόνισε από την πλευρά του, ότι η λειτουργία οργανωμένων μεταπτυχιακών, όπως αυτό του ΜΕΚΔΕ στο Μέτσοβο, συμβάλλει και προσφέρει στην περιοχή, ενώ δε λειτουργεί ανταγωνιστικά με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.



Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου