Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

<< Σκαναρουν >> τους ΟΤΑ για απολύσεις και διαθεσιμότητα

Τους δήμους (κυρίως), τις περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα, φορείς, δηλαδή που αποτελούν βασικές «πηγές» για τη διαθεσιμότητα αλλά και τις απολύσεις «σκανάρουν» στην απογευματινή τους συνάντηση (στις 5) ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Αν και από το υπουργείο Εσωτερικών τηρούν σιγή ασυρμάτου όσο εξελίσσεται η διαπραγμάτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα είναι οι επόμενοι «στόχοι» των δανειστών μας σε σχέση με το «αγκάθι» που ακούσει το όνομα «μείωση του δημόσιου τομέα».

Για τη διαθεσιμότητα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, βασική «δεξαμενή» αναμένεται να αποτελέσουν αρχικά 30 δήμοι, οι οποίοι έχουν πλεονάζον προσωπικό και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Στόχος είναι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να μετακινηθούν μέσω μετατάξεων και όχι διαθεσιμότητα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις.

Αναφορικά με τις απολύσεις, βασική «πηγή» αναμένεται να αποτελέσουν τα νομικά πρόσωπα των δήμων, πολλά από τα οποία θα οδηγηθούν σε κατάργηση. Συγκεκριμένα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στόχος είναι η μείωσή τους από περίπου 1000 που είναι σήμερα (χωρίς τις σχολικές επιτροπές που δεν έχουν ούτε προσωπικό ούτε κόστος λειτουργίας) σε περίπου 700.

Πηγή aftodioikisi.gr

Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου