Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Δήλωση του Δημάρχου Λαρισαίων και μέλους του ΔΣ της ΚΕΔΕ Κ.Τζανακούλη σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα στην Κ.Ε. του κόμματος του, ο επικεφαλής της ΑΔΑΚ, Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τελευταία και μάλιστα σε τακτά χρονικά διαστήματα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Αλ. Τσίπρας αναφέρεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και καλά κάνει. Όμως οι αναφορές του, δυστυχώς, απέχουν πολύ από το να δείχνει έστω πως κατέχει τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αν και θεωρητικά έχει ασχοληθεί μ’ αυτά, ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων.

Θα συνιστούσαμε στο κ. Αλ. Τσίπρα να είναι πολύ προσεκτικός όταν αναφέρεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στους Δημάρχους. Να προσέχει τι λέει ή καλύτερα τι του γράφουν οι συντάκτες των ομιλιών του, οι οποίοι δείχνουν να έχουν μεγάλη άγνοια και να έχουν μείνει αρκετά πίσω από τις εξελίξεις.

Οι αναφορές του κ. Τσίπρα στην Κ.Ε. του κόμματος του, βεβαίως ξεφεύγουν και από τα όρια της ευπρέπειας, όταν συλλήβδην χαρακτηρίζει εκατοντάδες δημάρχους «φθαρμένους» και «βλαχοδήμαρχους». Εάν ο κ. Τσίπρας όντως ενδιαφέρεται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιστεύει σ’ αυτήν θα ήταν καλύτερα να ανακαλέσει. Αν δε έχει συγκεκριμένα παραδείγματα, τότε καλύτερα ας τα κατονομάσει. Και βέβαια, ας μπει στον κόπο να διευκρινίσει τι εννοεί με τον βαρύγδουπο χαρακτηρισμό «βλαχοδήμαρχοι» αφού πέραν όλων των άλλων προσβάλλει και όλους τους Έλληνες βλαχόφωνους, από το Ρήγα Φεραίο, μέχρι τον Ευάγγελο Αβέρωφ.

Φαίνεται λοιπόν πως ο κ. Τσίπρας έχει ανάγκη από περισσότερη προσοχή, αν θέλει να είναι αρχηγός της αξιωματικής κι όχι να συμπεριφέρεται ως υποψήφιος δήμαρχος ορεινής ημιαστικής περιοχής, που απευθύνεται στον αντίπαλο του. Είναι κρίμα, γιατί κατεβάζει το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού ένας νέος άνθρωπος…»


Posted via DraftCraft app

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου