Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Deutsche Bank: Δεν "βλέπει" νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους


Δεν "βλέπει" νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους η Deutsche Bank ενώ θεωρεί εφικτό το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 και περιγράφει ως «χαμηλό» τον κίνδυνο κατάρρευσης της χώρας.

Προβλέπει ότι η αναθεώρηση του δανειακού προγράμματος θα χρειαστεί κάποιον χρόνο και θα προκαλέσει εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές τριβές, αλλά, όπως τονίζει, δεν είναι προς το συμφέρον καμίας πλευράς να μην καταλήξουν σε συμβιβασμό.

Η γερμανική τράπεζα εμφανίζεται αισιόδοξη για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε έναν πιο σταθερό συνασπισμό.

Εκτιμά, μάλιστα, ότι παρά τον περιορισμό της κοινοβουλευτικής της δύναμης μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, η νέα κυβέρνηση υποστηρίζει περισσότερο τις μεταρρυθμίσεις και ο συντονισμός της είναι ευκολότερος.

Η γερμανική τράπεζα διαπιστώνει ακόμη αλλαγή στη σχέση της Ελλάδας με την τρόικα. Εκτιμά ότι «Οι ξένοι δανειστές έχουν γίνει πιο ανεκτικοί σε βραχυπρόθεσμες παραβιάσεις του προγράμματος, περιορίζοντας τον θόρυβο γύρω από τις εκθέσεις της αποστολής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου