Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Για πρώτη φορά γυναίκα στο τιμόνι της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Η Μαρία Κεφάλα η νέα Πρόεδρος , δεσμεύεται για ανανέωση και άνοιγμα στην κοινωνία.




H Γιατρός Μαρία Κεφάλα είναι η νέα Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων , μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και της καταμέτρησης των ψήφων.
Σε σύνολο 91 ψηφισάντων ,βρέθηκαν 2 λευκά και 2 άκυρα , με την κ . Κεφάλα να λαμβάνει τη σκυτάλη από τον σημερινό Πρόεδρο Γιάννη Παπαθανασίου . Ήταν η μοναδική υποψήφια στην εκλογική διαδικασία.
Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ .
Η κ.Μαρία Κεφάλα έσπασε δύο ρεκόρ με την εκλογή της στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, το ηλικιακό, καθώς είναι μόλις 28 χρονών ,σηματοδοτώντας έτσι την πολυπόθητη ανανέωση, αλλά και του φύλλου, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την προεδρεία του ανδροκρατούμενου μέχρι πρότινος οργάνου.


Με δηλώσεις της στον BHMA 90,1 δήλωσε χαρούμενη για την εκλογή της και ευχαρίστησε το εκλογικό σώμα για την εμπιστοσύνη. Δεν κουράστηκε να δεσμεύεται για άνοιγμα της ΝΟΔΕ προς την κοινωνία, τους πολίτες , τονίζοντας ότι οι πόρτες του κόμματος θα είναι διάπλατα ανοιχτές για όλους, για νέους και παλιούς , ώστε όλοι μαζί να επιτύχουν τον στόχο της ενεργούς συμμετοχής στα πράγματα.
Δήλωσε ικανοποιημένη από τα ποσοστά ανανέωσης που κατεγράφησαν συνολικά στην εκλογική διαδικασία και δεν έκρυψε τα θετικά της αισθήματα που σε καιρούς χαλεπούς για τα κόμματα νέοι άνθρωποι δηλώνουν παρών και έτοιμοι να βοηθήσουν.
Πιστεύει στη δύναμη των γυναικών και δεσμεύτηκε ότι θα βάλει το λιθαράκι της στην αναβάθμιση του κόμματος και στη σχέση του με την κοινωνία.
H ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ

Με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης, ολοκληρώθηκαν χθες 1/12/2013, οι εσωκομματικές εκλογές στην ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων. Πρόεδρος της Ν.Ο. εκλέχθηκε η νεαρή ιατρός κα. Μαρία Κεφάλα.
Η συμμετοχή στη διαδικασία άγγιξε το 70% του εκλογικού σώματος. Ψήφισαν 90 εκλέκτορες, και η κα. Κεφάλα έλαβε 86 ψήφους, βρέθηκαν 2 άκυρα και 2 λευκά.
Ευχαριστούμε τα στελέχη μας για την προσέλευση και τη συμμετοχή τους καθ'όλη τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών.

Μεταρρύθμιση, ανανέωση, δυναμική

Οι εκλογικές διαδικασίες στο πλαίσιο της μεγάλης μεταρρύθμισης στις δομές και τη λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, με τις εκλογές που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα για την ανάδειξη νέων προέδρων στις 64 ΝΟΔΕ.

• Κύρια χαρακτηριστικά των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι η μεγάλη ανανέωση με την είσοδο σημαντικού αριθμού ανθρώπων της αγοράς, η εκπροσώπηση παραγωγικών ηλικιών και η ανάδειξη στελεχών υψηλού μορφωτικού επιπέδου.
- Οι νεοεκλεγόμενοι πρόεδροι φτάνουν στο 59,37%. Από τους 64 οι 38 εκλέγονται για πρώτη φορά.
- Στη μεγάλη πλειονότητά τους, (οι 37 από τους 64) είναι στελέχη παραγωγικών ηλικιών (20 έως 50 ετών).
- Οι περισσότεροι (38 από τους 64) είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Είκοσι από αυτούς είναι δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, γιατροί, γεωπόνοι και μηχανικοί, ενώ άλλοι 18 είναι έμποροι-επιχειρηματίες.

Βασική αλλαγή στην περιφερειακή οργάνωση αποτελεί η ανασυγκρότηση και ο περιορισμός των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων από 845 σε 329.

Βασική καινοτομία στη νέα δομή των Νομαρχιακών Οργανώσεων αποτελεί η συγκρότηση θεματικών τομέων και η στελέχωση από ανθρώπους εξειδικευμένους και καταξιωμένους στους χώρους της δουλειάς τους, ικανούς στην αντιμετώπιση προβλημάτων και την παραγωγή πολιτικής.

Στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, οι επαγγελματικές και επιστημονικές ομάδες ανέδειξαν συνολικά 577 εκπροσώπους τους στις ΝΟΔΕ.

Πηγή firmani.gr








- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου