Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Πανευρωπαϊκή εκκίνηση του προγράμματος ERASMUS+ από την Επίτροπο κυρία Ανδρούλα Βασιλείου (Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2014)


Η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου, αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία θα βρίσκεται στην Αθήνα την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014.



Σκοπός της επίσκεψης της Επιτρόπου είναι η επίσημη εκκίνηση του Erasmus+, του νέου Ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό. Η εκδήλωση φιλοξενείται στην Αθήνα στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, οργανώνεται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών (από ώρα 09:00 έως 18:00).
Η Επίτροπος Βασιλείου θα απευθύνει εναρκτήρια ομιλία (ώρα 09.30) ενώ θα παρευρεθούν επίσης και θα χαιρετίσουν οι Υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με τις τρεις δράσεις του προγράμματος οι οποίες εστιάζουν:
- στην ανάπτυξη της στρατηγικής για την κινητικότητα,
- στην ενδυνάμωση της διακρατικής συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό των
δεξιοτήτων και την ανταπόκριση τους στην αγορά εργασίας στην Ευρώπη και
- στην προώθηση της καινοτομίας στα συστήματα εκπαίδευση, κατάρτισης και
νεολαίας.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα της Επιτρόπου κυρίας Βασιλείου, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, έκανε την εξής δήλωση:
"Άλλο ένα σημαντικό Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα ξεκινάει την πορεία του από την Ελλάδα και ο συμβολισμός μιας τέτοιας κίνησης είναι μεγάλος ως προς την εμπιστοσύνη και την τιμή με την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση περιβάλλει την Ελλάδα. Πέραν όμως του συμβολισμού, πρόκειται για ένα κορυφαίας σημασίας πρόγραμμα καθώς τα επόμενα 7 χρόνια περισσότεροι από 4 εκατομμύρια πολίτες θα μπορέσουν να λάβουν επιχορήγηση για σπουδές ή κατάρτιση ή πρακτική εξάσκηση ή εθελοντική εργασία. Με την έγκριση ενός συνολικού προϋπολογισμού 14,7 δις ευρώ για το Erasmus+, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύει έμπρακτα τόσο την αναγνώριση του προβλήματος της ανεργίας και ειδικά της ανεργίας των νέων ως θέματος μείζονος Ευρωπαϊκής σημασίας αλλά και τη δέσμευσή της να το αντιμετωπίσει ουσιαστικά και άμεσα".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου