Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Mission for Growth 2014: Διεθνής εκδήλωση για την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών στην Ελλάδα




Διεθνή εκδήλωση διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων διοργανώνει η Eυρωπαϊκη Επιτροπή, σε συνεργασία με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη και το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού, με επίκεντρο τον Τουρισμό και τη Γαλάζια Ανάπτυξη. Η εκδήλωση, μια πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Antonio Tajani, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου 2014, υπό την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την εκδήλωση, η οποία απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητικούς οργανισμούς, υποστηρίζει το Enterprise Europe Network - Hellas, το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία που συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.
Η εκδήλωση αποσκοπεί στην επιχειρηματική σύμπραξη μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε τομείς που προσδιορίζονται ως κρίσιμοι παράγοντες για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στον ευρωπαϊκό χώρο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επαφές με δυνητικούς συνεργάτες από το εξωτερικό, να προσεγγίσουν νέους πελάτες/προμηθευτές, να εντοπίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα με στόχο την αξιοποίησή τους και να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο των ανοικτών προσκλήσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος Ορίζοντας 2020.

Στις διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,επιχειρήσεις και οργανισμοί από ολόκληρη την Ελλάδα και την Ευρώπη θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε στοχευμένες και προγραμματισμένες συναντήσεις σύντομης διάρκειας (20 λεπτά) για να εξετάσουν δυνατότητες και προοπτικές συνεργασίας. Η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων καλύπτει τους ακόλουθους θεματικούς τομείς: Αγροτικά/γεωργικά προϊόντα, Βιοτεχνολογία, Ενέργεια και Τουρισμός. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνέχεια της επιτυχημένης εκδήλωσης του 2013 (474 συμμετέχοντες και 1.248 συναντήσεις).

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις επιχειρηματικές συναντήσεις καλούνται να υποβάλλουν το προφίλ τους, έως τις 5 Μαρτίου, στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης (http://www.b2match.eu/m4g-greece2014). Από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η επιλογή και ο προγραμματισμός των διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων από τις εγγεγραμμένες επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Γεωργία Τζένου, τηλ.: 210 7273965, e-mail: tzenou@ekt.gr)

Η εκδήλωση διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων διεξάγεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου "Παράκτιος και Θαλάσσιος Τουρισμός & Στρατηγικές Γαλάζιας Ανάπτυξης" που θα λάβει χώρα στις 10 Μαρτίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο συνέδριο, το οποίο επικεντρώνεται στον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό και σε στρατηγικές γαλάζιας ανάπτυξης, θα συμμετέχουν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Antonio Tajani και η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη. Έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και των Υπουργών κ.κ. Ο. Κεφαλογιάννη, Κ. Χατζηδάκη και Μ. Βαρβιτσιώτη, ενώ θα παρευρίσκονται κορυφαίοι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας από όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου