Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Μετσόβου για το οικ. έτος 2014




Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε, στην Ειδική Συνεδρίαση της 29ης Ιανουαρίου 2014 του Δημοτικού Συμβουλίου, ο προϋπολογισμός του Δήμου Μετσόβου για το οικ. έτος 2014, ο οποίος συντάχθηκε σύμφωνα με την ΚΥΑ (οικ. 30842/31-07-2013) του Υπ. Εσωτερικών και Οικονομικών και θα υλοποιηθεί κάτω από τη μηνιαία παρακολούθηση των οικονομικών μεγεθών από το Υπ. Εσωτερικών & Οικονομικών μέσω του κόμβου Διαλειτουργικότητας.
Ο προϋπολογισμός του 2014 είναι ρεαλιστικός και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, παρά το ότι κινείται στα πλαίσια της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μνημονίων, όπου η περιστολή στη ΣΑΤΑ αγγίζει το 53% και στους ΚΑΠ το 1,9%.
Έχει σαφή χαρακτηριστικά οικονομίας και λιτότητας, τα οποία επιβάλλονται κυρίως από τη δραστική μείωση των πόρων που λαμβάνει ο Δήμος μας από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και από τους περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία για την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων.
Η Δημοτική Αρχή Μετσόβου συνεχίζει να αποδεικνύει έμπρακτα τον σεβασμό προς τους δημότες, κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής μας, οι οποίοι αξίζουν και δικαιούνται ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Γι’ αυτό επιχειρεί να κατευθύνει όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους σε δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και διευκολύνουν την καθημερινότητα όλων των πολιτών.
Η Δημοτική Αρχή Μετσόβου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθεί στις ανάγκες και υποχρεώσεις του Δήμου, χωρίς να στερήσει από τους πολίτες καμία βασική υπηρεσία.
Ο Δήμαρχος Νίκος Τσομπίκος διαβεβαιώνει ότι παρά τις μειώσεις για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες συνολικά ξεπερνούν το 70%, το Μέτσοβο συνεχίζει όλες τις δομές και δράσεις του, ενώ παράλληλα έχει καταφέρει να μειώσει το χρέος του Δήμου στα χαμηλότερα επίπεδα της 12ετίας.
Τέλος, ο Δήμαρχος Νίκος Τσομπίκος και η Δημοτική Αρχή Μετσόβου πιστεύουν ακράδαντα ότι με συνεργασία και κοινή προσπάθεια, θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου