Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

«Σελίδες Ιστορίας. Η Χρυσοβίτσα στο χώρο και στο χρόνο»




Με μια σεμνή και ουσιαστική εκδήλωση έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Σελίδες Ιστορίας. Η Χρυσοβίτσα στο χώρο και στο χρόνο» που συνέγραψε ο Δημήτρης Καννής, την Πέμπτη 3 Μαρτίου στην αίθουσα «Δημήτριος Χατζής» των Ιωαννίνων. Το βιβλίο παρουσίασε η γνωστή φιλόλογος- ιστορικός Μαίρη Κωστή η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία του όμορφου αυτού χωριού, διανθίζοντας την ομιλία της με ανέκδοτα περιστατικά από το προσωπικό της αρχείο.

Στην εισαγωγική ομιλία της εκδήλωσης ο Ηλίας Γκαρτζονίκας (Παραγωγός πολιτιστικών τηλεοπτικών εκπομπών - Υπεύθυνος Γραφείου Τουρισμού Δήμου Ιωαννιτών) αναφέρθηκε στην συνδρομή του βιβλίου στην ανάπτυξη των τομέων του Τουρισμού και Λαϊκού Πολιτισμού.

Τέλος ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Καννής ανέφερε στις βασικές αρχές του βιβλίου, ενώ ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσους συνέδραμαν στην προσπάθειά του.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος, η Πρόεδρος του Κοινοτικού Διαμερίσματος Χρυσοβίτσας Ουρανία Ράκκα, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοβίτσας Λεωνίδας Ευθυμίου και ο Δημήτριος Ευθυμίου εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Χρυσοβίτσας.

Μεταξύ των πολυάριθμων θεατών που γέμισαν την αίθουσα, παρευρέθηκε και τίμησε την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Αξίζει να τονιστεί ότι όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου (που τιμάται συμβολικά 5 ευρώ) θα διατεθούν στην Εκκλησία της Παναγίας Χρυσοβίτσας.

Τέλος σημειώνεται ότι η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί σε ανάλογη εκδήλωση και στη Χρυσοβίτσα.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

01: Ο συγγραφέας Δ. Καννής και οι ομιλητές Μ. Κωστή και Η. Γκαρτζονίκας (φωτ. Αιμ. Νέος)

02: Το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου (φωτ. Αιμ Νέος)




Πηγή super-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου