Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Οπτικοακουστικό υλικό Newsletter Οικονομική επικαιρότητα Εκδηλώσεις Επιχειρήσεις και χρηματοδοτήσεις Εκπαίδευση Η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα αποσπά το Ευρωπαϊκό βραβείο για τα βίντεο με θέμα τον πανευρωπαϊκό αριθμό επειγόντων 112!

Απονεμήθηκε την Τετάρτη 2 Απριλίου, στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε σχετική τελετή στην Βαρσοβία, το ευρωπαϊκό βραβείο 112 για την καλύτερη εκπαιδευτική πρωτοβουλία σχετικά με το 112, τον πανευρωπαϊκό αριθμό επειγόντων.



Με αφορμή την βράβευση, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε: «Μας τιμά ιδιαίτερα η βράβευση των προσπαθειών μας να γνωστοποιήσουμε το 112 στο ελληνικό κοινό. Και χαιρόμαστε που οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υιοθέτησαν τα βιντεάκια μας ως επίσημα βίντεο για την προώθηση του 112 σε ολόκληρη την Ευρώπη. Συγχαρητήρια στην ομάδα που εργάστηκε για το πολύ ωραίο αυτό αποτέλεσμα. Γιατί πετύχαμε το στόχο μας αφού σε ένα χρόνο σημειώθηκε αύξηση κατά 43% της γνώσης του 112 από το ελληνικό κοινό».
Η παραγωγή των βίντεο, στα οποία πρωταγωνιστεί ο ήρωας 112 SOS έγινε στις αρχές του 2013 με πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Στόχος ήταν να γνωστοποιηθεί ευρύτερα το 112 στο ελληνικό κοινό, η πλειοψηφία του οποίου αγνοεί τον πανευρωπαϊκό αυτό αριθμό. Από την άνοιξη του 2013 που παρουσιάστηκαν στο κοινό και κατόπιν σχετικής έγκρισης από το ΕΣΡ τα βίντεο προβλήθηκαν κατ' επανάληψη από τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας αλλά και από πολλούς τοπικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα. Προβλήθηκαν επίσης από την Αντιπροσωπεία μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter και YouTube) αλλά και από την EENA (Ευρωπαϊκή Ένωση του Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης - www.eena.org) και το Ίδρυμα για το 112 (www.112foundation.eu).
Σε συνδυασμό και με άλλες δραστηριότητες προβολής του 112 (φυλλάδια, εκδηλώσεις κατά την ημέρα του 112, κλπ.) ο ήρωας 112 SOS μπήκε σε εκατομμύρια ελληνικά σπίτια. Με βάση τις μετρήσεις του Ευρωβαρομέτρου η γνώση του 112 στην Ελλάδα αυξήθηκε μέσα σε έναν χρόνο κατά 43% (από 7% το 2013 σε 10% στις αρχές του 2014).
Λόγω της επιτυχίας τους, τα βίντεο υιοθετήθηκαν από τις αρμόδιες για το 112 υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μεταγλωτίστηκαν στα αγγλικά και διατίθενται πλέον μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (www.112.eu). Προβλέπεται η δυνατότητα να μεταγλωτιστούν σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ και να διατεθούν σε ολόκληρη την Ένωση.
Ιστορικό
Υπό την καθοδήγηση μεικτής ομάδας, με επικεφαλής τον Άρη Περουλάκη, αναπληρωτή επικεφαλής και προϊστάμενο του τμήματος Επικοινωνία, Εταιρικές Σχέσεις & Ευρωπαϊκά Δίκτυα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, και με τη συμμετοχή της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και ειδικού εμπειρογνώμονα της ΕΕΝΑ, τα βίντεο σχεδιάστηκαν με την υποστήριξη της MSCOMM και παρήχθησαν από την εταιρεία CORRECT Creative Productions.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου