Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης




Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο των περιοδειών του, βρίσκεται στα Ιωάννινα, όπου επισκέφθηκε την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου. Ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας, που μαζί με το λιμενικό μας, νυχθημερόν παλεύουν για την ασφάλεια και για την προστασία των Ελλήνων πολιτών. Ιδιαίτερα εδώ στην Ήπειρο, είναι γνωστό ότι έχετε αυξημένες υποχρεώσεις- θαλάσσια και χερσαία σύνορα- τα οποία προστατεύετε επιτυχώς. Έχετε να αντιμετωπίσετε τη διακίνηση των ναρκωτικών. Το κάνετε κι αυτό με μεγάλη επιτυχία. Όπως έχετε να αντιμετωπίσετε και το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Θέλω, γι΄ αυτό το λόγο, να πω ότι αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια και να γνωρίζετε ότι ο Ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πλήρως και τις αντίξοες συνθήκες, με τους μεγάλους κινδύνους που πολλές φορές ελλοχεύουν στο έργο σας, κι αναγνωρίζει το έργο αυτό. Και γι’ αυτό το λόγο και η Πολιτεία, κι εγώ προσωπικά, εξάροντας την πολύ μεγάλη προσφορά σας θέλω να σας πω ότι θα έρθει η στιγμή που αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν θα γίνουν! Γιατί μπήκαμε σε μια φάση που η Ελλάδα από εδώ και πέρα θα πηγαίνει προς τα πάνω κι όχι προς τα κάτω.

Και θέλω άλλη μια φορά εκ μέρους και των συναδέλφων μου όλων, να σας ευχαριστήσω και να σας πω ότι είμαστε δίπλα σας, γιατί αυτά τα οποία κάνετε, τα κάνετε με αυταπάρνηση, με επαγγελματισμό και με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμό. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Κωνσταντίνος Τρομπούκης (υποστράτηγος της ΕΛΑΣ): Κύριε Πρωθυπουργέ, για τη μεγάλη τιμή που μας κάνετε να μας επισκεφθείτε στο “σπίτι” μας εδώ, στην αστυνομική υπηρεσία, εμείς θα σας απονείμουμε μια πλακέτα, προκειμένου να μας θυμάστε.

Αντώνης Σαμαράς: Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Κωνσταντίνος Τρομπούκης: Και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και καλύτερα.

Αντώνης Σαμαράς: Ευχαριστούμε πάρα-πάρα πολύ. Να είστε καλά».
Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Μετά το πέρας της επίσκεψής του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα έρθει ως υπουργός, έρχομαι ως Πρωθυπουργός και θα έρχομαι πάντα ως επισκέπτης. Είναι μια περιοχή που ξεχειλίζει η ομορφιά. Κι εδώ είναι που συμπυκνώνεται ο πολιτισμός, οι δυνατότητες που ανοίγονται στον τουρισμό, στα δικά μας τα αγροτικά προϊόντα, στη δική μας την καινοτομία, με νέους τρόπους να τους δείχνουμε τα αρχαία μας, τους θησαυρούς μας. Και ταυτόχρονα είναι κι ο χώρος που έρχεσαι και σκέφτεσαι, γιατί βλέπεις δίπλα σου και η ζωή, είναι πολύ πιο σύνθετη καμιά φορά, όπως τη βλέπουμε στην καθημερινότητα. Αλλά γίνεται πολύ πιο απλή όταν έχεις το δικαίωμα να αγναντέψεις αυτά τα μέρη.

Δημοσιογράφος: Είναι και το πρώτο έργο αυτό που εντάσσεται στο καινούργιο ΕΣΠΑ. Ένας σημαντικός συμβολισμός.

Α. Σαμαράς: Εντάχθηκε ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Κι είναι το πρώτο στο Ευρωπαϊκό ΕΣΠΑ που εντάχθηκε, όχι στο Ελληνικό. Και είχε μείνει “ενεός” ο Αυστριακός Επίτροπος, ο οποίος είχε έρθει εδώ. Και δικαίως, γιατί νομίζω ότι η Ελλάδα διαθέτει τέτοια μέρη και θα πρέπει επιτέλους- πέρα και πάνω από κόμματα μιλάω- να τα εισπράξουμε ως λαός, να τα κεφαλαιοποιήσουμε. Και είναι μια μοναδική ευκαιρία που δίνεται τώρα, που μπαίνουμε σε έναν άλλο ρυθμό επιτέλους, Ανάπτυξης και νομίζω ότι ήρθε η ώρα αυτό να το κάνουμε με σχέδιο, με πρόγραμμα, βήμα-βήμα, σταθερά. Χωρίς πολλά λόγια. Να είστε καλά».

Ilovemetsovo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου