Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Τολμηρά απο τον Γιώργο Γιαννάκη





Τετάρτη, 07 Μάιος 2014 00:00
| Συντάκτης/τρια: του Γιώργου Γιαννάκη | |
ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ...

Περισσότερες και πιο ηχηρές οι απουσίες από τις παρουσίες στην εκδήλωση του Θωμά Μπέγκα. Μωϋσής, Θεμελής, Μασσαλάς, Σκοπούλης, Κιτσούλης, που αποτελούσαν τον κύριο κορμό της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, απουσίαζαν από τον νέο σχηματισμό για ν’ αντικατασταθούν με ποιους και με τι; Αν κάνουμε κάποιους «μπακαλίστικους» λογαριασμούς, τότε καμιά δεκαριά χιλιάδες ψήφους θα έχει στα μείον η «Ενότητα Πολιτών», που μόνο κατ’ όνομα εμπεριέχει την έννοια της ενότητας! Δεν φταίω εγώ για τον λογαριασμό, άλλος άρχισε πρώτος τέτοια μετρήματα!

ΤΑ ΑΜΕΑ...

Μεταξύ των άλλων, θυμήθηκε και τα ΑμεΑ ο Θ. Μπέγκας, λησμονώντας ότι ακριβώς εκείνη την ημέρα εργαζόμενα ΑμεΑ στο Πνευματικό Κέντρο απολύονταν διότι δεν ενέπιπταν στα κριτήρια με τα οποία αξιολογούσαν οι προϊστάμενοί τους και ιδιαίτερα δεν ελάμβαναν υπ’ όψιν τους κοινωνικά κριτήρια. Έτσι μητέρα χωρισμένη ΑμεΑ η ίδια με δύο ανήλικα παιδιά ΑμεΑ και εκείνα, βρίσκεται στους πέντε δρόμους, ενώ κάποιοι άλλοι συνάδελφοί της είχαν προνομιούχα μεταχείριση και καλώς έγινε αυτό.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Στάμος για τον Νίκο Γκόντα, για την συνεργασία που είχαν επί δημαρχίας Γκόντα. Πηγαίναμε χέρι - χέρι και είμαστε ο ένας στο πλάι του άλλου, δήλωσε συγκινημένος ο αιθαλής Σωτήρης Στάμος, ο οποίος ακόμη αγωνίζεται γι’ αυτό το άθλημα του υγρού στίβου, την κωπηλασία.

Η ΠΙΚΡΑ...

Πικραμένος ήταν ο κ. Στάμος από την Κτηματική Υπηρεσία που επέβαλε στον Ν.Ο.Ι. πρόστιμο για... αυθαίρετη κατάληψη της παραλίμνιας περιοχής στην Λιμνοπούλα όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ομίλου. Λες και η εν λόγω υπηρεσία ή το Δημόσιο ενδιαφέρονταν να αξιοποιήσει τους χώρους κατ’ άλλον τρόπο και τους εμπόδισε ο Ν.Ο.Ι., ο οποίος προσφέρει τεράστιο έργο στους νέους της πόλης και στην προβολή των Ιωαννίνων και της χώρας μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!

• «Είμαστε καμιά 15αριά τσομπαναραίοι εδώ στην Κρυόβρυση και είμασταν όλοι ΠΑΣΟΚοι στο παρελθόν. Κάποιοι νόμισαν ότι είμαστε και στο μυαλό τσομπαναραίοι και μας δούλευαν επί πολλές δεκαετίες. Ούτε δύο φτυαριές χαλίκι δεν μας έριξαν τα τελευταία χρόνια και τους περιμένουμε για την ανάλογη περιποίηση». Το έλεγε σε υψηλούς τόνους ένας αγανακτισμένος τσοπάνος στο κλιμάκιο της παράταξης Γκόντα που πραγματοποίησε επίσκεψη την περασμένη Κυριακή στο χωριό του...

❁ Η... ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ!

Κοντά στα είκοσι χρόνια δούλευε στα Γιάννενα ο εκ Βουλγαρίας ορμώμενος παιδίατρος που κατηγορείται ότι διακινούσε παιδικό πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο! Ανάστατη η τοπική κοινωνία ρωτούσε να μάθει ποιο είναι αυτό το τέρας που έκανε αυτή τη βρωμοδουλειά για να ικανοποιήσει, τι άραγε; Πόσο νοσηρός εγκέφαλος μπορεί ν’ αποδειχτεί ακόμη κι ένας επιστήμονας, αν θεωρηθεί τέτοιος ο συγκεκριμένος γιατρός...

■ ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ..

Ανάστατοι και οι παιδίατροι της πόλης που στοχοποιήθηκαν για λίγες ώρες και μέχρι να διαρρεύσει το όνομα του Βούλγαρου γιατρού, που «ζαχαρώνονταν» να απολαμβάνει τηλεοπτικό υλικό παιδικής πορνογραφίας με πρωταγωνιστές μέχρι 15 χρονών παιδιά. Οι πολίτες ρωτούσαν δεξιά κι αριστερά αν ήταν ο δικός τους παιδίατρος που έκανε αυτό το ανοσιούργημα κι αν τα δικά τους παιδιά είχαν πέσει θύματα αυτής της ενέργειας.

❖ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ!

Επικοινωνούσαν με τους παιδιάτρους τους και ανακουφίζονταν όταν διεπίστωναν ότι δεν ήταν ο «δικός τους» γιατρός, ενώ όταν μάθαιναν περί τίνος επρόκειτο, τα... άρπαζαν στο κρανίο και ήθελαν να τον λιντσάρουν!

❁ Η ΣΥΛΛΗΨΗ...

Η σύλληψη του παιδίατρου έγινε ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της ομάδας Σφακιανάκη. Στο «κύκλωμα» οδηγήθηκε η εν λόγω υπηρεσία από πληροφορίες που έρχονταν από άλλες χώρες του εξωτερικού. «Ήταν σε καλά οργανωμένο κύκλωμα ο γιατρός, ο οποίος δεν σεβάστηκε ούτε το λειτούργημα ούτε τη χώρα και την πόλη που τον φιλοξενούσαν... Τι θα κάνατε αν βλέπατε το υλικό που φιλοξενούσε ο συγκεκριμένος γιατρός κι αν βλέπατε ότι ένα μωρό έξι μηνών κακοποιούνταν από ένα ζώο!», ρώτησε ο Προϊστάμενος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που μαζί με την ομάδα του ξεσκέπασε τον παιδίατρο.

■ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα και ο «γιατρός» με 20.000 ευρώ εγγύηση αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους! Ομόφωνη ήταν η απόφαση Εισαγγελέα κι Ανακριτή, κάτι που δεν προβλημάτισε απλά αλλά εξόργισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά ολόκληρο τον «πολιτισμένο» κόσμο, κάποιοι εκ των οποίων ήθελαν να εφαρμόσουν τον νόμο του Λιτζ, ανταποδίδοντας στα ίσα κι αν ήταν δυνατόν σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση!

❖ Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ...

Έτσι έκριναν, έτσι αποφάσισαν οι δικαστές και λόγος δεν μας πέφτει επί της κρίσης και της απόφασης, διότι κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν για το ζήτημα εκείνοι. Την χαμένη τιμή μιας ολόκληρης κοινωνίας όμως, που τόσο βάναυσα στοχοποιήθηκε, βιάστηκε και κακοποιήθηκε, ποιος θα την διασώσει όταν επί μία βδομάδα διασύρονταν επειδή προφανώς κατά την δικαιοσύνη δεν έχει δεθεί καλά η υπόθεση από τις διωκτικές αρχές;

❁ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ!

Σ’ αυτό τον τόπο μας αν κάτι καλό γίνει ούτε που βγαίνει προς τα έξω, ούτε που συγκινείται κανείς. Π.χ. αυτές τις μέρες γίνονται από το Πανεπιστήμιό μας Συνέδρια Πανεπιστημιακού περιεχομένου που φέρνουν ακόμη κι επανάσταση στα μέχρι τώρα ιατρικά δεδομένα, αλλά ούτε που νοιάστηκε κανείς να δώσει μια μεγαλύτερη προβολή. Ο παιδίατρος «έπαιζε» μερόνυχτα σε όλα τα ΜΜΕ και τα social media επειδή αυτό ήταν «γαργαλιστικό» θέμα! Τι «γαργαλιστικό» μπορεί να είναι ένα ζήτημα που αφορά την ζωή ενός βρέφους ή χιλιάδων ανήλικων παιδιών που είχε στην αρρωστημένη του ψυχή ο παιδογιατρός!

■ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ!..

Πρωτοποριακή η απόφαση της δικαιοσύνης ν’ αφήσει «ελεύθερο» τον παιδίατρο, πρωτοποριακή και η απόφαση άλλων δικαστών να θεωρήσουν αντισυνταγματική την σύλληψη - κράτηση και καταδίκη χρεοφειλέτη προς το Δημόσιο. Ριξηκέλευθη η απόφαση που αλλάζει τα μέχρι στιγμής δεδομένα και βάζει σ’ άλλη βάση το δικαιϊκό μας σύστημα. Το ν’ αφήνεις ελεύθερο έναν «παιδόφιλο» και να κλείνεις στη φυλακή έναν χρεοφειλέτη είναι κάπως αντίθετες ενέργειες για μια κοινωνία που έπαψε να είναι... αγγελική προ πολλού.

❖ ΠΑΡΤΕ ΚΟΣΜΕ!

«Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση» η νέα δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ καμιά 500.000 σημερινοί μη έχοντες θα αποκτήσουν το αγαθό του πολιτισμού που λέγεται ρεύμα! Ό,τι θέλει ο λαός, υπόσχεται ο Αλέξης κι όχι ό,τι θα μπορέσει να κάνει έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση

❁ ΠΕΤΥΧΕ!..

Δεν έκατσε καλά στο μάτι των συμπατριωτών του ο Στέργιος Ταλάρης, που λόγω του νεαρού της ηλικίας του ως αντιδήμαρχος γενικώς και ως δεξί χέρι του Ν. Τσομπίκου τα κατάφερε άριστα τα περασμένα χρόνια στο Δήμο Μετσόβου. Αυτή λοιπόν την επιτυχία δεν του την συγχωρούν και κάπου - κάπου πετούν καμιά... σπόντα για να πικάρουν τον φίλο μου, που λόγω της ευαισθησίας του τα παίρνει τοις μετρητοίς και πικραίνεται. Η συμβουλή είναι να τα κρατά στο πίσω μέρος του μυαλού του και να συνεχίζει να κάνει αυτό που έμαθε να κάνει καλά κι αυτό που διδάχτηκε από το σπίτι του, που έχει να κάνει με τις ηθικές αξίες. Στο Δήμο Μετσόβου ο Στέργιος Ταλάρης μπήκε φτιαγμένος και προσέδωσε αίγλη. Δεν χρειάστηκε να πάρει αίγλη από την ενασχόλιση με τα κοινά. Αυτά τα λίγα λόγια για ένα φίλο που τον ξέρω πολύ καλά και που, αν ψήφιζα στο Μέτσοβο, θα του εμπιστευόμουν την ψήφο μου και μάλιστα δαγκωτό! Και αγωνιστής και δημιουργικός και αποτελεσματικός είναι. Οι «κάποιοι» λίγοι θα μείνουν με την «χολή» στο χέρι. Καλή επιτυχία, φίλε Στέργιο.

■ Η ΑΠΕΙΛΗ...

«Αν δεν ψηφίσετε την “Ελιά” στις Ευρωεκλογές δεν έχουμε λόγο στήριξης της κυβέρνησης, της οποίας είμαστε ο κεντρικός πυλώνας». Το είπε ο Β. Βενιζέλος! Άραγε προς ποιους απευθύνονταν; Και δεν είναι ο κεντρικός πυλώνας, είναι ο... ογκόλιθος! να μη λέμε ό,τι θέλουμε!

❖ ΣΤΑ ΕΜΙΡΑΤΑ...

Μέχρι τα Εμιράτα θα φτάνει πλέον η φέτα «Δωδώνη» κι αυτό ύστερα από το άνοιγμα που κάνουν τα στελέχη της διευρύνοντας τις αγορές. Αυτά ας τα βλέπουν όλοι όσοι προεξοφλούσαν το τέλος της επειδή την άφησε ορφανή η ΑΤΕ και δεν πρόκανε να περάσει στους «φυσικούς φορείς», όπως διατυμπάνιζαν επί δύο δεκαετίες οι φανφαρώνοι, όπως έλεγε ένας φίλος μου παλιά.

❁ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...

Αφού λοιπόν δεν πέρασε η «Δωδώνη» στους «φυσικούς φορείς» που ήταν οι Ενώσεις της Ηπείρου, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, ετοιμάζεται να γίνει το αντίθετο. Να πουλήσουν το μερίδιό τους οι Ενώσεις στους σημερινούς ιδιοκτήτες από τον φόβο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου!

Πηγή πρωινος λόγος

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
ggtolmiros@hotmail.com

Ilovemetsovo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου