Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκου Δένδια με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) Horst Reichenbach – Δηλώσεις




Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) κ. Horst Reichenbach. Ακολουθούν οι δηλώσεις μετά τη συνάντηση.



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα ήθελα να καλωσορίσω στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τον Επικεφαλής της Task Force, τον κ. Reichenbach, αφού τον ευχαριστήσω για τη βοήθεια που παρέχει και έχει παράσχει και στο Υπουργείο και στη χώρα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της μεγάλης οικονομικής κρίσης.
Η σημερινή ήταν μια συνάντηση γνωριμίας. Είναι αυτονόητο ότι σε μια εβδομάδα μόνο στο Υπουργείο δεν θα μπορούσα να διεκδικήσω το ρόλο της διευθέτησης των μεγάλων ζητημάτων που υπάρχουν. Αυτό όμως που θέλω να σας πω είναι ότι και η συζήτηση με τον κ. Reichenbach περιεστράφη ακριβώς γύρω από αυτό που είναι το συνολικό διακύβευμα και της κυβέρνησης, τελικά και της ελληνικής κοινωνίας. Δηλαδή πως θα μπορέσουμε μέσα από τα διάφορα μέσα που διαθέτουμε, αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί, να μεταφέρουμε πόρους στις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις, στην ελληνική κοινωνία γενικότερα. Και να μπορέσουμε μέσα από τη δημιουργία ενός κλίματος φιλικότερου στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, να βοηθήσουμε την κοινωνία και τη χώρα να βγούνε από την κρίση.
Είμαι αισιόδοξος ότι θα το καταφέρουμε. Χρειάζεται μεγάλη δουλειά. Θα χτίσουμε πάνω σε αυτά τα πολύ σημαντικά που άφησε ο προκάτοχός μου και φίλος μου ο κ. Κωστής Χατζηδάκης. Και από την άλλη – θέλω να σας πω κάτι που είναι προφανές - η θέση της κυβέρνησης είναι ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει και θα συνεχιστούν.
Είναι μεγάλο στοίχημα για την ελληνική κοινωνία να μεταρρυθμίσουμε όλο αυτό το πλαίσιο ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το οποίο πια φαίνεται απολύτως εφικτό. Την έξοδο από την κρίση. Σας ευχαριστώ πολύ.

H. REICHENBACH: Σας ευχαριστώ πολύ κ. Υπουργέ για αυτή την πρώτη συνάντηση που μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωριστούμε. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που δηλώνετε ότι θα συνεχίσετε τη συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα.
Σε όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με το Υπουργείο και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που θα συνεχίσει η συνεργασία αυτή.
Όσον αφορά την ουσία, η αναζήτηση και η επιδίωξη της ανάπτυξης, αποτελεί μια βασική προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Γι’ αυτό θα πρέπει να συμβάλουμε έτσι ώστε να συνεισφέρουμε κι εμείς στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και δεύτερο να διευκολύνουμε, να καταστήσουμε πιο ευχερείς τις επενδύσεις.
Ελπίζουμε ότι σε αυτούς τους δυο τομείς θα σας βοηθήσουμε και ελπίζουμε επίσης ότι ο ρόλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας θα συνεχίσει να είναι και θα υπάρχει συνεργασία με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ελπίζουμε ότι αυτή η νέα δυναμική που θα υπάρχει, θα είναι επωφελής και γι’ αυτές. Σας ευχαριστώ.



Ilovemetsovo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου