Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Πρόγραμμα ανταλλαγής ευρωπαϊκού τροφοδοτικού USB για Apple 5W Ευρώπη




H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία APPLE, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανταλλαγής ευρωπαϊκού τροφοδοτικού USB για Apple 5W Ευρώπη.
Τα επηρεαζόμενα τροφοδοτικά διατέθηκαν στην Ελλάδα μαζί με όλα τα μοντέλα κινητών τηλεφώνων iPhone 3GS, iPhone 4 και iPhone 4S της Apple, μεταξύ του Οκτωβρίου του 2009 και του Σεπτεμβρίου του 2012. Το συγκεκριμένο τροφοδοτικό πωλήθηκε επίσης στην Ελλάδα ως μεμονωμένο εξάρτημα. Κανένας άλλο τροφοδοτικό της Apple δεν επηρεάζεται από αυτό το θέμα.
Οι καταναλωτές μπορούν να διαπιστώσουν εάν επηρεάζονται τα τροφοδοτικά τους ελέγχοντας την ετικέτα μεταξύ των δύο ακροδεκτών του τροφοδοτικού τους για τον αριθμό μοντέλου και για το χρώμα της ένδειξης «CE». Τα επηρεαζόμενα τροφοδοτικά φέρουν τον αριθμό μοντέλου A1300 και την ένδειξη «CE» σε σκούρο γκρι χρώμα.
Η Apple έχει λάβει έναν μικρό αριθμό αναφορών συμβάντων όπου το τροφοδοτικό τύπου USB υπερθερμάνθηκε. Η έρευνα της εταιρείας έδειξε ότι ένα σχεδιαστικό θέμα ενδέχεται, σε σπάνιες περιπτώσεις, να καταλήξει σε υπερθέρμανση του τροφοδοτικού, το οποίο μπορεί να αρχίσει να καίει, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πιθανότητα κινδύνου εγκαύματος. Έχουν αναφερθεί ορισμένοι τέτοιοι τραυματισμοί σε έναν μικρό αριθμό των αναφερθέντων συμβάντων.
Η Apple αποφάσισε να ξεκινήσει ένα προληπτικό πρόγραμμα ανταλλαγής, ζητώντας από τους πελάτες της να διακόψουν τη χρήση του τροφοδοτικού τους και να το ανταλλάξουν χωρίς χρέωση με ένα νέο, επανασχεδιασμένο μοντέλο. Οι καταναλωτές μπορούν να φορτίζουν το iphone τους συνδέοντάς το με το καλώδιο USB σε κάποιον υπολογιστή, έως ότου παραλάβουν το νέο τροφοδοτικό.
Η Apple διαθέτει πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής στο τμήμα υποστήριξης της ιστοσελίδας της (https://www.apple.com/gr/support/usbadapter-european) προκειμένου να ενημερωθούν οι καταναλωτές. Στην ιστοσελίδα προσδιορίζονται τα τροφοδοτικά που επηρεάζονται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανταλλαγής και δίνονται λεπτομέρειες σχετικά με το πώς οι κάτοχοι μπορούν να προμηθευτούν με άλλο τροφοδοτικό σε αντικατάσταση του επηρεαζόμενου.

Ilovemetsovo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου